Chanel

Den legendariska modedesignern Gabrielle ”Coco” Chanel föddes 1883 i Saumur, Frankrike. Som liten sattes hon på barnhem av sin pappa efter att hennes mamma gått bort. Nunnorna på barnhemmet lärde henne att sy kläder under sin uppväxt och det blev en färdighet som skulle leda henne till sitt livsverk.

Vid 27 års ålder startade hon modehuset och varumärket Chanel på 21 rue Cambon i Paris. Hon revolutionerade modevärlden med en elegant, enkel och tidlös design som står sig än idag. Chanel var en av de första modedesignerna som introducerade byxor för kvinnor. Hon är även känd som den ursprungliga skaparen till ”den lilla svarta”, som syftar på en enkel men elegant svart klänning som passar vid lite mer uppklädda tillfällen. På 20-talet kom klänningen att ses som ett uttryck för den mer moderna och frigjorda kvinnan.

1921 lanserade Chanel sin första parfym, Chanel No. 5. Parfymen blev en bästsäljare världen över och tidlöst ikonisk precis som hennes mode.

1983 tog Karl Lagerfeld över som chefsdesigner för Chanel. Han är en av världens mest kända designers och har med framgång fört vidare varumärket i Coco Chanels anda.

Dofter

Chanels parfymer kännetecknas av tidlöshet och innovativ elegans. Dofterna kan upplevas både sensuellt lyxiga och färgstarkt nyfikna. Här finns många klassiska och välkända parfymer som bärs av kvinnor och män världen över. Den moderna och tidlösa signaturen hos Chanel är lätt att tycka om.